Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban – Halo sahabat Media Edukasi, kali ini akan berbagi soal dan jawaban bahasa inggris kelas XII. Soal dan jawaban bahasa inggris kelas 12 ini dilengkapi dengan pembahasan sehingga Anda akan lebih mudah dalam memahami keinginan dan cara penyelesaian soal bahasa inggris tersebut.

Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris kelas XII ini dapat dipakai dalam kegiatan UAS/PAS, UTS/PTS, PAS/PAT dan penilaian harian lainnya. Hal ini karena soal-soal berikut kami rangkum dari berbagai soal uas bahasa inggris, soal us bahasa inggris, soal pat bahasa inggris hingga berasal dari soal tryout bahasa inggris kelas 12 dan kunci jawaban.

Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Oke Langsung saja, Berikut ini kami bagikan soal dan kunci jawaban bahasa Inggris kelas 12 semester genap untuk peserta didik jenjang SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat.

The following text is for the question number 1 and 4

Satellite Space-eyes does not look like the satellites of the 1980’s. It has large wings that gather solar power. The power is for the motor. It keeps the satellite in the same place above the earth. All the big farmers in the area have paid for the cost of Satellite Space-eye.

Constants in one of those farmers, his home computer makes the connection with Satellite Space-eye. He asks to see picture of the field in the south-west corner of his farm. The picture appears on a TV screen. It is a picture of a green wheat field. Everything looks fine. He then asks the computer to show the same area, but in colors. The colors show the different temperatures in the field. He knows healthy wheat plants will all be green. The TV screen blinks and a beautiful picture appears. It has many shades of blue, red, and green.

Constants looks closely at the large red spot near the middle of the wheat field. He knows that something is wrong in the wheat field. He knows that something is wrong in the wheat field. The red color means the spot is warmer than its surroundings. It may be due to-lack of moisture or not enough nutrients in the soil. Insect eating the wheat can also show a red spot.

Constants tells the computer to tell him more about the warm spot. The computer points out that the problem is a shortage of nitrogen in the soil. He asks the computer to predict the harvest if he adds the fertilizer. He then tells the computer the current market price for wheat. He also tells the price of the fertilizer. He asks for a costing. He wants to know if it will give him a profit to add the fertilizer. The computer gives him the answer, is it a science fiction? No, it is happening now.

1. The text talks about….

a. Constant and his wheat field

b. the use of Satellite Space-eye in farming

c. the blue, red, and green colors in the TV screen

d. the meaning of the colors appeared in the TV screen

e. the ability of the computer to predict

Jawaban: B

2. The main idea of paragraph two is….

a. Constant is one of the farmers who makes use of the Satellite Space-eye

b. Constant’s home computer is connected to Satellite Space-eye

c. the picture appears on the TV screen comes from Satellite Space-eye

d. various information can be served by Satellite Space-eye

e. the Satellite Space-eye sent Constant what he wanted

Jawaban: A

3. The red color showed on the TV screen means that….

a. the plants are healthy

 b. the soil does not have enough nutrients

c. the temperature is low

d. the plants are not disturbed by any insect

e. the wheat field is in good condition

Jawaban: B

4. What can also show a red spot on the TV screen?

a. insect eating the wheat

b. fertilizer

c. wheat plants

d. different area

e. nutrients

Jawaban: A

The following text is for the question number 5 and 8

Dear Rania,

I am a guy, twenty-eight years old. I have a problem with a girlfriend. She is twenty-five years old. We have been dating each other for years, since we were high school student. Now we have jobs. I feel very sure that we love each other. Now it is time for me to get married. Unfortunately, her parents never approve our relationship ever since the very first time. My family, anyhow, does not really mind. At first, I thought my girlfriend had the power to defend our love. But then she surrendered. She loves me and she loves her family too. On the one hand she said, “I’ll be happy if my family is happy.” It means she had to get approval from her parents.

For this, I was shocked. My heart was broken. She ended our relationship just at the time when I was ready to marry her. When I was with her, we were very happy. We had a lot in common and there was no conflict. The truth was, we separated only because of her parents. They want her to marry her cousin, her aunt’s son (this is one of the traditions in the Karonese).

For the being I am very upset. When I miss her, I call her. Then we can eat together, talk together. The real problem is, she cannot refuse what her parents want.

So, should I forget my girlfriend, the only one that I truly love? Or else, should I just wait, and dream that one day she will be back to me?

Samil, Bandung

Dear Samil,

You call her your girlfriend, but she has chosen her own way. For this reason, I’d say that there is nothing you can do except forget her and go on with your normal life. Hopefully you can find another love and life happily forever.

Rania

5. The main idea of the first paragraph is that….

a. the writer wants to get married

b. the writer has been dating for years

c. the writer has a problem with his girlfriend

d. the writer feels sure that they love each other

e. the writer’s parents disapprove of this relationship

Jawaban: C

6. Which of the following sentence is TRUE according to the text?

a. Samil is not ready to get married.

b. Samil’s parents disagree with his marriage.

c. Samil and his girlfriend often got conflicts.

d. Samil’s girlfriend didn’t really love Samil.

e. Samil’s girlfriend couldn’t defend her love for Samil

Jawaban: E

7. Why do the girl’s parent disapprove of their marriage? Because….

a. they don’t like Samil

b. the girl is still studying

c. Samil and his girlfriend often got conflicts

d. they keep the Karonese tradition

e. the girl has chosen another guy

Jawaban: D

8. Samil cannot forget her girlfriend because….

a. she is very pretty

b. she is very faithful

c. she is his true love

d. she is his first love

e. she is his last love

Jawaban: C

The following text is for the question number 9 and 10

Uday and Qusay are dead and the delighted British and American governments suggest that Iraq will be a safe place. Yes, the Iraqis may well feel safer. And with the dictator’s sons out of the way forever, Iraqis are more confident about continuing the resistance against the American occupies.

Shortly before their deaths were announced, Richard Gephardt, Democrat presidential hopeful, delivered a blistering attack on Bush’s foreign policy which was driven, he said, by “machismo” and “arrogant unilateralism”. Bush, he continued, treated U.S. allies “like so many files on America’s windshield”. He added: “Foreign policy isn’t a John Wayne movie.”

The attack on the villa where Saddam’s sons were hiding might be seen as driving home the point. Instead, the announcement that they had been killed by the U.S. troops in a shoot-out is welcomed by Tony Blair as “great news”.

9. The text mainly discusses about….

a. Uday and Qusay who killed U.S. troops

b. Uday and Qusay who are killed by U.S. troops

c. Richard Gephardt who attacked Bush’s domestic policy

d. The attack on the villa where Saddam Husein was hiding

e. Tony Blair who is welcomed by Saddam’s sons, Uday and Qusay

Jawaban: B

10. The main idea of paragraph 3 is that….

a. U.S. troops killed Saddam in the attack on the villa

b. Uday and Qusay had killed U.S. troops and Tony Blair

c. Tony Blair attacked the villa where Saddam’s sons were hiding

d. Saddam was killed by Tony Blair and U.S. in Saddam’s son’s villa

e. the announcement of Saddam’s son’s death is welcomed by Tony Blair

Jawaban: E

Pembahasan Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

  1. Pembahasan: Teks tersebut menceritakan tentang kegunaan Satellite Space-eye dalam pertanian.
  2. Pembahasan: Pikiran utama paragraf 2 adalah Constanza merupakan salah satu petani yang memanfaatkan Satellite Space-eye.
  3. Pembahasan: Penjelasan tentang hal ini terdapat pada paragraf 3.
  4. Pembahasan: Penjelasan tentang hal ini terdapat pada paragraf ketiga, kalimat terakhir.
  5. Pembahasan: Pikiran utama paragraf pertama adalah bahwa sang penulis memiliki masalah dengan kekasihnya.
  6. sudah jelas
  7. Pembahasan: Orang tua sang gadis memegang tradisi Karo
  8. Pembahasan: Samil tidak dapat melupakan kekasihnya karena ia adalah cinta sejatinya.
  9. Pembahasan: Teks tersebut tentang Uday dan Qusay yang dibunuh oleh pasukan Amerika Serikat.
  10. Pembahasan: Pikiran utama paragraf ke-3 adalah pengumuman tewasnya putra-putra Saddam disambut oleh Tony Blair.

Download Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban

Soal bahasa inggris kelas XII semester genap tersebut hanya berjumlah 10 nomor soal. Anda dapat mendapatkan file soal tersebut hingga 50 nomor soal melalui tautan berikut ini.

Link download 50 Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban [DISINI]

Akhir Kata

Demikian 50 Nomor Soal Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dan Kunci Jawaban yang dapat kami bagikan. Semoga bermanfaat buat latihan peserta didik kelas 12 serta buat bapak ibu guru bahasa inggris dalam menyusun soal penilaian pembelajaran Bahasa Inggris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *